V√§lkommen till Lovisa på Landet!

Lovisa på Landet ligger ca 5km ungefär 7 min från Lunds centrum i en kringbyggd skånegård från 1846. Från monumentet som markerar Lunds stadsgräns leder en liten slingrande grusväg  med en skånsk pilevall på ena sidan fram till butiken. Väl framme möts man av en vidunderlig utsikt över fälten in mot Lund och dess kyrkor, blickar man åt andra hållet ser man Malmö med Turning Torso och högbron till Danmark i horisonten.
Butiken är inrymd i det gamla stallet som har fått behålla det mesta av inredningen, hästboxarna har nu blivit små rum med skiftande interiörer.
Här finner du ting vi älskar från skira gardiner, keramik, lampor, skärmar, saker som bara är vackra till rostigt och rått, nytt och åldrat.

Orangeriet kan under den varma årstiden erbjuda kaffe i all enkelhet så även i den f.d gödselkurran som numera ståtar med lavendel, silverpäron och rosor.

Gamla hönshuset förvandlas emellanåt till galleri, festlokal, loppis, berättarkvällar, mystiska aftnar och andra evenemang av skiftande slag och går även att hyra.

Rum finns till uthyrning på gården under sommaren.

Välkommen att låta er inspireras!

Birgitta Aller